tirsdag 23. november 2010

Morgenstemning!

Av å te så kjenne du bare at livet e herligt, å den følelsen sidde eg me nå. Der e så møje triveligt å gleda seg øve! Ein av mine største gleda i den seinare tid, e ein videospelar. Nettopp, ein god gammal VHS spelar! Kuppe blei gjort på fretex samen med et rikeligt å overmåte bra utvalg av videoa. Alt så fins på VHS e godt. Harmlaust, trygt å bare rein glede. På VHS fins liksom heile barndommen din - min i alle fall. I tillegg har eg våre heima å "lånt" filma derifrå ved gjentatte anledninga. Målet e å låna litt å litt å på den måden forflytta heila filmbibloteke heimante øve te min midlertidige heim på Madla. Adle parta e kje involvert i den planen, men eg kan kje forstå ant enn at me komme te enighet i at det e te alles beste. Skoleskipet "Gann" filmen frå 97 blir nok den så sist blir forflytta, ikkje av priorative årsake, for all del.
Dermed e det nå altså slutt på Beverly Hills, Gilmore Girls, One Tree Hill å andre umoralske å forkastelige seria så hørte min ungdom te, å frå nå av kun Eldrebølgen å Fredrikssons Fabrikk. Å eg nyde det!

Det e mi andre vega på Tryggheim, å eg stortrives, for ein gjeng! Det hendte et par gonge at eg forsov meg på Lyse, å når eg fysst forsove meg så sove eg tungt. Der va det jo fleksitid, så det va kje heilt krise, men nå har det med at eg ska komma meg tidsnok te skulen våre eit bekymringsmoment for fleire. Toni har kjypt "Wake up light" te meg - å det e faktisk heilt fantastisk, å har fungert strålande så langt!

Soloppgangen øve heimen begynne 05.15, å då går det slag i slag.
  • 05.15: Wake up light'en begynne dagens soloppgang.
  • 05.45: Solå skinne øve heimen, å romme e fullstendigt belyst. I tillegg går klokkeradioen på wake up light'en på.
  • 05.45: Den andre klokkeradioen slår seg på, på full guffe på en aen kanal.
  • 05.46: Alarm 1/5 på telefonen.
  • 05.47: Alarm 2/5 på telefonen.
  • 05.48: Alarm 3/5 på telefonen.
  • 05.49: Alarm 4/5 på telefonen.
  • 05.50: Alarm 5/5 på telefonen
  • 05.50: Den gode gamle orginale vekkerklokken slås på.
  • 06.30: Onkel ringe viss an ikkje har fått den ferdige malen: "Oppe :)"
Som dåkke ser e det verkeligt morgenstemning i heimen. I tillegg hende det rett så det e at far ringe "tilfeldigvis" sånn på morgenkvisten for å slå av en prat, eller sende "kjør forsiktig/glatt idag" meldinga sånna t an samtidig kan få bekreftelse på at eg e oppe. Dette har resultert i at redaktøren nå e usikker om det nå e ein underbevisst avtale om at hu ska gi lyd når hu står opp kvar morgen te sin far åg, elle om dette bare he våre tilfeldige regelmessige stikkprøva.

I går gjorde eg ein handling i rein ondskap. Eg va på Mega, å stilte meg bak ei eldre dama i køen. Der fins forskjellige eldre dame. Der fins dei fleste, som e umåtelig trivelige, hærlige å sjarmeranne - å der fins dei enkelte, som lar alt styras av gjerrighet, skepsis å mistillit. Eg sto bak eldre dama av typen sistnevnte.
Fysst slapp eg henna før i køen. Dei fleste eldre dame blir rørt te tårer viss du gjer någe for di, men denne sorten ser drepande på deg med et blikk så spør "kaforr du ikkje bare slår meg ner å stikke av me håndtaskå mi i same slengen når du fysst e i gang."
Hu la på sine ting, å eg strakk meg itte ein "neste kunde", å begynte å legga på mine vare. Hu såg på meg igjen, skråsikker i sin sak på at "nå komme dine ting te å komma me på min rekning, å tru meg eg vett nøyaktigt kor møje eg ska betala, å eg e beinklar te å kjefta på deg å fortella deg at dette visste eg kom te å skje å sånn går de".  Å eg la "neste kunde"' greiå ennå nærmare hennas ting, bare sånn at adle mine vare og kom oppå bånde. Å eg storkoste meg mens eg gjorde det. Der å då vel å merke, i ittetid føle eg det va tidenes mest krenkande gjerning, å vil kje vedkjennast for meg sjøl at det va eg så gjorde det. Det va unødvendigt, å skadefro. Men godt.

I helgå e det advendt. Neste vega 1. desember. Det vil altså sei at i helgå e det lov å hørra julamusikk å laga julakage, å gubba kor eg glede meg! Derimot klarte eg kje holda "Ikkje Freia julemix før 1. desember" forbudet eg nedla på vegne av meg å Astrid. Astrid trengte nok strengt tatt ikkje ha det som et forbud, men det kjentes bedre at det sko ramma någen andre åg, å at "sammen skal vi greie det", å dermed blei hu dradd med - uten protest elle klager på å ikkje bli spurt på forhånd.
Sist vega røyg det. I et øyeblikk der eg syns veldigt synd om meg sjøl for mangel på søvn å altfor møje så sko gjerst fant eg meg sjøl på vei heim med en pose. Utilregnelig i gjerningsøyeblikket, så egentle syns eg kje at eg ska holdast ansvarlige for ugjerningen. Eg drog me meg Astrid og. Men eg lagte en passelige straff for oss begge om at me ikkje konne ha 1. desember då.

Nå e de forøvrigt fullstendigt lov å gleda seg te jul! Dessuten merke eg mer å mer jo eldre eg blir at det e før jul eg synst det e jillt me jul (å nei, det har faktisk ingenting me at "julå begynne aaaaltfor tidligt så me blir lei na" å gjer). Dermed har eg fullstendigt lov av meg sjøl å gleda meg frå oktober av om så e.
Astrid glede seg og, å me blir rørt kvar gong Nille reklamen komme å ringe julen saligt inn i hjertene våre. Ein gong har me fått hørra Sissel å Odd sin julasang, bare sånn at me verkele sko få kjenne kor heldige me va så faktisk fekk hørra an en gong. Me har våre litt i tvil om det va det så blei for møje for Astrid å takla. Jaffal, ein dag hu va på vei hei, frå skulen, va u sikker at hu såg Coca Cola julelastebilen. Den frå reklamen. Det viste seg å ver ein Kolumbus buss. Ein vanlig grønn ein. Eg trur det e bra for oss adle at julen faktisk komme nå..


Kolumbus Buss

Coca Cola Christmas

1 kommentar:

Mai Lene sa...

heia, har du slutta å skrive? Mai Lene