fredag 21. mars 2008

Fydde I Stavangår

Stavangerfolk å Rogalendinga generelt e et eget folkaslag. Me ser på åsse sjøl som orginalane, de e dei andre så e merkelige, utskudd om du vil.
Me har en egen humor, en sære humor, å syns an e sinnsjukt løyen åg. Me kan slenga ud ironiske kommentara i hytt å ver, å oppfattas som sure, uhøflige å lide imødekommane.
Me lige kje forandringa, alt skal helst ver sånn så de allti he våre, så ska me bare sjå kor fint de e. Me e nostalgiske, å leve i en verden av kor godt de VA. Å me e sjukt patriotiske.

Eg har egentle alre tenkt øve koss me e, før nå i de sista. Sist helg traff me en østlenning så hadde budd i stavanger ei stonn, å lagt en ganske passane karikatur:
- Me e vanskelige å komma sjikkele inn på, men når du fysst he komt deg inn e du verkele en del av jengen, å komme deg alre ud.
- I trafikken e de kje regelmessig fletting/"høflighet", som de visstnok e ellers i lande, men fyssteman fram.
- Ting bjynne når ME komme, sjøl om de kan ver seinare enn fysst avtalt.
- Me e interne. Fryktele interne.
- Me kan fint reisa vekk å studera/reisa/bu vekke ei stonn, men "ekta" rogalenninga vende tebage.

Dette e bare påstanna. Om der fins någen offentlig beskrivelse vett eg kje. Tvilsomt.
Eg e stolte rogalending. Eg ska alre flytta vekk frå Stavanger!

Ellers, de e ferie, å de e hærligt! Resten av jengen e nå på hyttetur på fjedle, mens eg e heima. Av mange gronna. For de fyssta så lige eg kje å gå på fjedle, jaffal ikje så langt. (Taktisk sett seie eg kje kor hyttå ligge, eg seie bare at de e langt.) For de andra så lige eg den friheden at viss eg får lyst på någe, kan eg gå på butikken, elle at der kjøre bile forbi i ny å ne, at folk går forbi, å kem vett kæ så kan skje på ei øde hytta på fjedle? Å sko någe skje, så e de kje sikkert EG komme meg ner fort nok. for de tredja, å viktigast, kom karina heim igår, å si dette e siste ferien hu e heima før u gifte seg, så syns eg de e greit å ver her nere på bakken me henna!
Dessuten e eg totalt hekta på the OC nå, så kvar kvell ligge eg å ser de i sengå før eg sovne. For dåkke så he sitt de, å vett kem Seth Cohen e, så må eg sei at eg digge an! Ligge å ler høgt me meg sjøl, for en kongefyr! Å jo, eg e sikker på at an e sånn i verkeligheden åg!

Dagens irritasjonsmoment: Når vindusviskarane på din bil ikje går i takt me dei på bilen framføre. Å du kan ver sikker på at viss du "skrue av" dine å ska "sedda di i takt" me han framføre, så e der ulige fart på di sånn at der ikje e kjangs for at di kan gå i takt! Jedna dei fyste viskå, men så komme alt i ubalanse!

Dagens sang: Hans Petter Hansen - Jeg kommer snart igjen!

Dagens unnskyldning: "Eg kan de i håve, men kroppen vil kje."

Når eg gjekk på grunnskulen blei eg hengt opp på en knagg itte selabokså en gong. Låge så eg va kom eg meg kje ner heller, så eg måtte venta te di hekta meg av igjen. Derfor går eg alre i selaboksa lenger.

3 kommentarer:

Christine sa...

haha ;) Eg ler.

Anonym sa...

Eg ler meg meste ihjel av innleggå dine! ...du må bli journalist elle noge..! :o) Spalteskrivar i "Sau og geit" for eksempel..?

Mari sa...

du e så løjen, Bente! ;) alt du komme på å skriva om :) å eg e enige med deg, Seth Cohen e heilt fantastiske!
eg ser for meg deg henga der på knaggen, très amusant! ;)